Lämmitysratkaisut

Maalämpö

Varmaa ja vaivatonta lämpöenergiaa omasta maasta. Maalämpö sopii niin saneeraus- kuin uudisrakentamiseen pienissä ja isoissa kohteissa. Maalämpöjärjestelmää pystyy hyödyntämään energiatehokkaasti lisäksi myös sisäilman viilennykseen. Maalämpö oikein toteutettuna ja huollettuna kestää hyvinkin pitkään. Porattu energiakaivo oikein mitoitettuna ja toteutettuna kestää koko rakennuksen elinkaaren.

 

Ilma-vesilämpö

Ilmavesilämpöpumppu tiivistää ulkoilman lämpöenergian kohteen lämmityksen tuottamiseen ja käyttöveden lämmitykseen. Ilma-vesilämpöpumppu on kustannustehokas järjestelmä niin pienissä kuin isoissa saneeraus- ja uudiskohteissa. Tämä on myös erinomainen vaihtoehto silloin kun maalämpöön tarvittava lämmönkeruujärjestelmä ei ole mahdollista toteuttaa tai maalämmön isohkoa alkuinvestointia ei haluta tehdä. Oikein mitoitettuna ja toteutettuna ilma-vesilämpöpumpulla saavutetaan merkittävä säästö lämmityskuluissa verrattuna esimerkiksi öljylämmitykseen. Ilma-vesilämpöpumppu järjestelmä onkin erinomainen vaihtoehto kun vanhasta öljylämmityksestä halutaan päästä eroon.

 

Poistoilmalämpö

Kiinteistön poistoilman mukana karkaa aina lämpöä mikä on mahdollista kerätä talteen ennen kuin se karkaa ulos. Poistoilmalämpöpumppu sopii erityisen hyvin uudisrakennuksiin missä useimmiten on suunniteltuna poistoilmalämpöpumpulle tarpeellinen ilmanvaihtokanavisto. Poistoilmalämpöpumppu sopii myös saneerauskohteisiin erityisesti silloin kun ilmanvaihtokone on elinkaarensa päässä. Poistoilmalämpöpumpulla voi toteuttaa ilmanvaihdon, käyttöveden ja kiinteistön lämmityksen. Poistoilmalämpöpumppu on energiatehokkaampi vaihtoehto kuin perinteinen lämmöntalteenottojärjestelmä.